/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

A dat 100 de dolari unui funcționar ANSA pentru certificate. Administratorul a două firme, pe banca acuzaților

missing
26 ianuarie 2018, ora 18:02

Potrivit rechizitoriului, aflându-se la începutul anului trecut în Federaţia Rusă, inculpatul, care gestiona activitatea a doi agenţi economici l-a contactat telefonic pe şeful Direcţiei control produse de uz fitosanitar şi fertilizanţi al Agenţiei Naţionale de Siguranţa Alimentelor, căruia i-a promis bani în schimbul confirmării certificatelor fitosanitare, eliberate pe producţia agricolă exportată de firmele acestuia în Rusia.

După ce a fost informat despre confirmarea a trei certificate fito-sanitare, inculpatul a expediat în calitate de mită, prin intermediul unui sistem internaţional de transferuri, suma de 100 dolari SUA pe contul responsabilului de la ANSA.

Dacă va fi recunoscut vinovat de corupere activă, acesta riscă pînă la 6 ani de închisoare şi amendă de cel mult 200 mii lei. De asemenea, poate fi obligat la recuperarea cheltuielilor judiciare în valoare de 3018 lei.

De notat că, pe rolul instanţei de judecată se află şi cauza penală de învinuire a responsabilului de la ANSA, care a acceptat mita, dosarul acestuia fiind anterior deferit justiţiei sub acuzaţia de corupere pasivă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram