/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Își pun viața în pericol pentru a da pește pisicilor. Pescarii spun că plăcerea e mai presus de orice

26 ianuarie 2018, ora 17:31

Aproximativ 40 de pescari s-au adunat în aceasta dimineață pe lacul Ghidighici pentru a prinde pește. Aceștia spun ca nu le este frig chiar dacă temperatura de afara este de -13 grade. Plăcerea este mai presus de orice.

„Dacă ne place asta, stăm și pe frig. Noi ne ducem unde soarele bate.”

„Desigur e hobby, dar și plăcere. Iată să vii la aer curat, la natură să prind pește.”

Unii au venit pe lac de la 7 dimineața. „Suntem la pensie, eu ce să stau acasă să mă doară oasele? Și stau vreo 2-3 ore și mă duc acasă. Nu înghețați? Nu mai îngheț, că sunt îmbrăcat bine.”

„Când vrea merge, când nu vrea nu merge.”

Iar acest tată a intrat pe gheata împreună cu fiul său. „Ce spune familia? Dar pot să îi dau tatălui meu un salut? Tata salut! Iată ce zice familia. Din copilărie m-a învățat, și m-a făcut dependent de asta.”

„Eu sunt pescar și iubesc să pescuiesc și vara, și iarna, și în orice perioadă.”

Unii spun că vor da peștele motanilor. Alții îl vor săra și îl vor pune la marinat. „Cineva pește sărat, cineva îl prăjește. Cine și ce îi place. Mai mare îl prăjesc, mai mic îl fac pește sărat.”

„Ce veți face cu peștișorii aceștia? Îi voi da la motan.”

„Un peștișor. Și ce veți face cu el? Pentru pisică.”

„Îi strângem mai mulți și facem ceva din ei, o supă de pești.”

De avertismentul celor de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat nu au habar și nu se tem să stea pe gheață. „Pe lângă mal mă strădui. La adânc nu mă duc.”

„Eu acuș am să vă arăt câtă gheață este. Iată 7 centimetri liber sunt. Poate la mijloc e mai puțin, nu știu. Eu acolo nu merg.”

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de gheață subțire pe întreg teritoriul țării. Potrivit meteorologilor, în perioada 22- 31 ianuarie gheața pe lacuri va fi fragilă, iar pescuitul la copcă este periculos.

Reporter: Beatrice Dornean
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram