/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Plătim pentru că ne judecă strâmb. În 20 de ani, Moldova a pierdut 16,3 milioane de euro la CtEDO

missing
26 ianuarie 2018, ora 17:53

Potrivit unui raport realizat de Centrul pentru Resurse Juridice, anul trecut moldovenii s-au adresat la CEDO de 3 ori mai des decât media europeană. Iar numărul mare de cereri denotă încrederea scăzută în justiția autohtonă. În total, din 1998 până în 2017, CEDO a înregistrat peste 13 mii 400 de cereri contra Moldovei. În 345 de cazul, Moldova a fost condamnată.

În 31 la sută din cazuri, Curtea a constatat încălcarea dreptului la un proces echitabil. Iar în o treime din dosare, au fost constatate fapte de tortură.

Potrivit raportului, anul trecut, la CEDO au fost înregistrate peste 63 de mii de cereri. Din ele mai mult de jumătate au fost îndreptate împotriva Turciei și Rusiei. Tot în 2017, Curtea a pronunțat 1068 de hotărâri, cu 7,6 la sută mai multe decât în anul precedent. 16 dintre acestea vizează Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram