/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Avocați: Judecătorii moldoveni aplică excesiv măsura preventivă sub formă de arest

27 ianuarie 2018, ora 16:00

În acest sens, a fost abordată promovarea unor modificări legislative ce ar asigura un control judiciar efectiv asupra aplicării măsurilor preventive, dreptul persoanelor la apărare, procesul echitabil și egalitatea armelor părților în proces. De asemenea, au fost puse în discuție soluțiile de consolidare a mecanismelor de autoadministrare a profesiei de avocat.
 
În mod prioritar, vor fi promovate îmbunătățiri la legea cu privire la avocatură în vederea clarificării prevederilor cu privire la incompatibilitățile avocaților și mecanismul de acces în meserie, eficientizarea mecanismelor de acces la informații ale avocaților și perfecționarea mecanismului de rambursare a cheltuielilor de judecată.
 
În acest context, s-a agreat constituirea unei platforme de comunicare comună în vederea identificării celor mai eficiente soluții legislative, cu respectarea celor mai înalte standarde democratice în domeniu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram