Președintele Dodon a plecat în vacanța de iarnă, și nu oriunde, dar în Republica Altai din Federația Rusă. Șeful statului a postat pe Facebook mai multe imagini făcute din elicopter. „Foarte frumos, Rusia nu e numai Moscova”, a scris președintele, lăsând astfel să se înțeleagă că e fascinat.

Despre vizita în ținutul Altai, președintele Dodon a anunțat la sfârșitul lunii decembrie. „Planific după Anul Nou să am o vacanţă. O să fie două etape de vacanţă. Câteva zile o să merg în Europa şi câteva zile vreau să merg în Federaţia Rusă, în Ţinutul Altaiului. Ţinutul Altaiului e foarte departe, e aproape de frontiera cu Mongolia. Federaţia Rusă este o ţară foarte frumoasă”, a spus Igor Dodon în cadrul unei emisiuni televizate.

Munții Altai (din turcă Altay, „munte de aur”) este un lanț muntos în zona de graniță între Kazahstan, Rusia (Siberia), Mongolia și China. Acest lanț muntos este subdivizat în trei părți cu direcția nord-vest, sud-est pe o lungime de 2.100 km: Altaiul rusesc, Altaiul mongol și Altaiul Gobi.