/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un moldovean a devenit al 8-lea om de pe glob care traversat prin înot 7 strâmtori

27 ianuarie 2018, ora 18:59

Despre performanța lui Ion Lazarenco Tiron a scris pe rețele de socializare Denis Roșca, autorul Cărții de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova. „E unul din 1 miliard de pe glob. E al 8-lea om ce a înotat cele 7 strâmtori. Acum câteva minute ieșit din apa după ce a înotat strâmtoarea din Noua Zeelandă. El face istorie. Despre el se va vorbi pe toate continentele. El le-a trecut pe toate din prima încercare.”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ion Lazarenco a scris că a avut o zi grea și că îi mulțumește strâmtorii pentru lecții. A promis să revină în scurt timp cu mai multe informații:

„Șapte Strâmtori” este o provocare creată pentru înotători de distanțe mari și care este compusă din strâmtori a căror ape sunt deschise pentru înot.

Ion Lazarenco Tiron a parcurs strâmtorile după cum urmează:

  1. Gibraltarul (2014),
  2. Canalul Mânecii (2014),
  3. Canalul de Nord (2015),
  4. Canalul Catalina (2016),
  5. Canalul Molokai (2016),
  6. Canalul Tsugaru (2017),
  7. Strâmtoarea Cook (2018).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram