/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ Cinci destinații care merită vizitate în 2018

missing
28 ianuarie 2018, ora 16:22

Trebuie să ții cont că, deși călătoriile au devenit din ce în ce mai accesibile și operatorii au destul de oferte promoționale la zboruri, s-ar putea totuși să scoți mai mulți bani din buzunar pentru destinațiile de mai jos, în funcție de perioada aleasă, locația respectivă, durata călătoriei și activitățile pe care vrei să le faci decât pentru un citybreak la sfârșit de săptămână în Roma, de exemplu. Partea bună este că vei scăpa de hoardele de turiști întâlnite în fiecare destinație cheie și supraestimată din lume și poate chiar vei ajunge să eviți prețurile fabuloase din acele destinații și să faci târguri mult mai bune, notează wall-street.ro. Iată cinci destinații care merită vizitate anul acesta:

1. Glasgow, Scoția

Scoția este una dintre cele mai frumoase țări europene, cu o istorie complexă și zbuciumată, cu peisaje și locații pe măsură, iar Glasgow este una dintre destinațiile cheie, care merită vizitate, un oraș al contrastelor, în care modernitatea se îmbină cu istoria și tradiția, în care clădirile vechi din secolul al 18-lea se amestecă cu restaurantele și barurile moderne și muzeele electice.

Poți vizita Catedrală din Glasgow, singura clădire medievală care a rămas intactă după revoluția din 1560, Grădinile Botanice, Muzeul de Artă Kelvingrove și multe alte obiective turistice. Musai, savurează whisky-ul scoțian – două din 20 noi distilerii din Scoția se deschid în Glasgow – și vizitează Clydeside, o distilerie de 12,3 milioane dolari, veche de 100 ani, amplasată într-o casă restaurată de lângă Museul Zaza Hadid.

Foto: Aventurescu.ro

2. Bogota, Colombia

Odată cu încheierea războilui civil din Columbia, ce a durat mai mult de jumătate de secol, Columbia este pregătită să-și deschidă porțile turiștilor și să se transforme într-o destinație aventuroasă și cosmopolită care merită a fi. Deși încă mai are de lucrat în a-și integra foștii rebeli în societate, turismul a crescut cu 250% în ultima decadă.

În Bogota s-au deschis zeci de hoteluri de lux și eco-resorturi, multe dintre ele în cadrul fermelor și plantațiilor de cafea. Aici poți vizita Muzeul de Aur, Grădina Botanică, Palatul Sfântului Francisco sau te poți bucura de partea veche a orașului, La Candelaria.

Foto: nytimes.com

3. Melbourne, Australia

Australia a devenit una dintre cele mai dorite destinații turistice în 2017, fiind considerată o locație sigură, în contextul atentatelor din ultimii ani, cu orașe pline de viață și moderne și în același timp cu peisaje atractive.

Deși mulți turiști aleg Sydney, noi îți sugeram câteva obiective turistice ale orașului Melbourne, unul dintre cele mai mari ale Australiei. Piața Federației este punctul de unde îți poți începe aventura în Melbourne, urmată de Grădinile Botanice Regale, Grădina Zoologică din Melbourne, Acvariul din Melbourne, Galeria Națională Victoria și multe altele.

Foto: The Telegraph

4. Sevilla, Spania

Când spui Spania, prima destinație care îți vine în minte este Barcelona. De altfel, Barcelona este cea mai dorită locație turistică de către romani. Dar Spania este și despre alte orașe, cu alte povesti și obiective turistice, cum este de exemplu Sevilla. În secolul 17 era un centru al creativității, găzduind artiști precum Diego Velazquez, Francisco de Zurbaran, and Bartolome Esteban Murillo. Câteva obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi în Sevilla sunt Palatul Alcatraz, de-o arhitectură orientală demnă de poveștile din 1001 de nopți, Catedrala din Sevilla și cartierul Santa Cruz.

Foto: Calatoresc.ro

5. Tanger, Maroc

Orașele-porturi din nordul Marocului își continuă etapa de renaștere și expansiune, printre acestea și Tanger, al doilea mare centru industrial, după Casablanca. Tanger este un oraș complex, cu o istorie bogată, unde mai multe popoare și culturi și-au pus amprenta asupra sa. Tanger este un oraș al contrastelor, cea mai bună dovadă în acest sens fiind divizarea acestuia în două mari părți: centrul, cu populația bogată, clădirile de lux și stilul de viață asemănător și suburbiile, unde populația săracă a orașului își duce existența practicând artele tradiționale.

Cele mai vizitate obiective turistice din Tanger sunt: Parcul Aviatic, teatrul Cervantes, Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul Kabash (fostul palat al sultanului), grota lui Hercules sau Casa Barattă.

Foto: Challenge.ma

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram