/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Secția de pediatrie din spitalul Strășeni ar putea fi dotată cu echipament performant

28 ianuarie 2018, ora 15:03

Astfel, prin proiect se va dota cu aparatură performantă secția de cardiologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, pentru a îmbunățăți diagnosticarea și terapia precoce a bolilor cardiace în rândul copiilor.

În cadrul aceluiași proiect, Consiliul Raional Strășeni intenționează să reabiliteze și să doteze secția de pediatrie din cadrul Spitalului Raional Strășeni. Totodată, se are în vedere abordarea unei metodologii comune de lucru, instruirea personalului medical din zona transfrontalieră și crearea unor baze de date comune.

Valoarea acestora este de aproximativ două milioane de lei

Cererea de finanțare a proiectului va fi depusă în cadrul Programului Operațional Comun România– Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate (ENI) care se adresează zonei aflate la frontiera dintre cele două state. Programul prevede acțiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre ale UE, care se învecinează”, se precizează în comunicat.

Aprobarea realizării acestui proiect va fi supusă votului consilierilor județeni, în cadrul ședinței din data de 31 ianuarie.

Anual, în România și Republica Moldova se nasc aproximativ 1000 de copii cu malformații cardiace congenitale, iar 10-15% dintre aceștia au nevoie de îngrijiri speciale în prima lună de viață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram