/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Silvia Radu se debarasează de liberali? Mai multe direcții ale Primăriei Chișinău vor fi comasate

29 ianuarie 2018, ora 17:52

Mai multe subdiviziuni, conduse de persoane numite în funcții încă de Dorin Chirtoacă ar putea să dispară. Acestea vor fi comasate cu alte direcții. Este și cazul Direcției cultură.

„Există Direcția generală educație tineret și sport, care se ocupă și cu cultura și am putea să rezolvăm problema culturii”, spune Silvia Radu, primar interimar de Chișinău.

În cadrul Direcției cultură activează peste 1000 de angajați, inclusiv ansambluri de muzică ce asigură activitățile culturale din oraș. Șefa direcției, Lucia Culev, spune că această reformă poate dăuna: „Atunci când duci procesul cultural la direcția educație, când unești o orchestră de muzică populară sau de jazz cu o grădiniță, spuneți-mi vă rog, ce o să iasă?”

Culev susține că este îngrijorată de ceea ce s-ar putea întâmpla cu Direcția cultură, mai ales că în ultimii ani se alocă din ce în ce mai puțini bani.

„Acum îi i-ai și îi pui cu toții la un loc. Eu nu-mi dau seama cum o să se organizeze, cum o să se cumpere costume pentru Orchestra Fraților Advahov, cine o să se ocupe de la Direcția educație de asta?”, a menționat Lucia Culev.

Și Direcția finanțe va avea aceeași soartă. Aceasta ar putea fi comasată cu Direcția economie.

„Avem o direcție care se numește Direcția finanțe și unica funcție pe care o are este să consolideze bugetul anual”, spune Silvia Radu.

„Funcția de bază este elaborarea și executarea bugetului, ceea ce implică un volum extraordinar de mare, vorbim de bugetul municipalității. Comasând, nu înseamnă că dispare și volumul de lucru, acesta trebuie îndeplinit, poate în ce va fi o economie e că nu vor fi doi conducători”, menționează Zinaida Jaloba, șef interimar al direcției finanțe.

Printre subdiviziunile ce vor fi comasate se numără și Direcția sănătate. Aceasta va fi asimilată de Direcția asistență socială.

„Ar trebui revăzută direcția sănătății pentru că, din câte am văzut, din buget cumpărăm doar ascensoare pentru spitale și facem reparație în două trei spitale și nimic mai mult”, menționează Silvia Radu.

În total, în cadrul Primăriei Chișinău activează aproape 5000 de angajați. Silvia Radu e evitat spună câți vor rămâne după presupusa reformă.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram