Valeriu Munteanu, vicepreședintele PL, spune că nu-și explică de ce o decizie CC luată în decembrie a fost publicată abia azi, și exact atunci când în Moldova se află o echipă de experți europeni.

„Chiar dacă ași vrea extrem de mult să comentez fiecare argument adus și fiecare argument lipsă din decizia Curții, care a fost adoptată nu știm de ce în data 15 decembrie și publicată abia azi, în timpul vizitei experților Comisiei de la Veneția și la o zi de la depunerea de către deputații liberali a unei cereri de urgentare a examinării acestei sesizări”, a scris Munteanu pe o rețea de socializare.

Totodată, acesta a menționat că în calitate de autor al sesizării privind neconstituționalitatea sistemului electoral mixt adoptat crede în continuare, că multe din argumentele aduse în septembrie, în sesizare, sunt valabile și astăzi.

Menționăm că judecătorii Curții Constituționale nu au admis spre examinare sesizarea fracțiunii Partidului Liberal din 5 septembrie 2017 privind controlul constituționalității legii care instituie sistemul mixt de vot în R. Moldova.