Pavel Filip a transmis un mesaj de felicitare noului prim-ministru al României, Vasilica-Viorica Dăncilă, cu prilejul învestirii în funcție. De asemenea, a invitat-o pe Dăncilă la Chișinău.

Într-un comunicat al Guvernului se arată că Filip i-a transmis invitația de a efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada apropiată, pentru a purta discuții privind dezvoltarea dialogului politic și a cooperării multidimensionale dintre cele două state.

„Cele două Guverne au în faţă multe obiective comune pe termen scurt şi mediu, interconectarea reţelelor electrice şi de gaze naturale numărându-se printre ele. O astfel de interconectare va fi în măsură să aducă Republica Moldova şi mai aproape de România, de Uniunea Europeană în general”, a declarat Pavel Filip.

În același timp, prim-ministrul Pavel Filip a mulțumit României pentru suportul acordat în modernizarea țării noastre, menționând că de-a lungul timpului Executivul de la Chișinău s-a convins că România este şi va fi întotdeauna cel mai ferm şi dezinteresat susţinător al destinului nostru european. Totodată, Pavel Filip a salutat obiectivul Guvernului de la București de a intensifica sprijinul acordat Republicii Moldova în parcursul său european.