/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Tănase, amuzat de definiția termenului „concubin”, propusă de Ministerul Justiției

missing
30 ianuarie 2018, ora 12:00

Potrivit definiției propuse de Ministerul Justiției, „se prezumă că au calitatea de concubin/concubină persoanele care pe parcursul anului fiscal precedent au locuit împreună cel puţin 183 de zile”.

„Este foarte complicate să dai unor termeni uzuali o definiție juridică. Dacă veți găsi o definiție exactă ce înseamnă concubin, în mod special cât durează perioada asta ca să considerăm concubinaj? De cânt survine? De la trei săptămâni, de la două luni sau de la 2 ani de zile? Există anumite reglementări care vor rămâne vagi indiferent de efortul și exigența pe o care o vom depune. Sunt lucruri care apriori nu pot fi definite exhaustiv. Eu am văzut această știre și chiar m-a amuzat și pe mine puțin” a menționat Tănase.

Ministrul Justiției a mai menționat că există anumite lucruri uzuale care nu pot fi definite exhaustiv și că în fiecare situație cei care aplică o lege trebuie să analizeze toate circumstanțele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram