Ministrul Justiției este amuzat de definiția termenului de „concubin/concubină, propusă în cadrul unui proiect de lege ce urmează a fi modificat.

Potrivit definiției propuse de Ministerul Justiției, „se prezumă că au calitatea de concubin/concubină persoanele care pe parcursul anului fiscal precedent au locuit împreună cel puţin 183 de zile”.

„Este foarte complicate să dai unor termeni uzuali o definiție juridică. Dacă veți găsi o definiție exactă ce înseamnă concubin, în mod special cât durează perioada asta ca să considerăm concubinaj? De cânt survine? De la trei săptămâni, de la două luni sau de la 2 ani de zile? Există anumite reglementări care vor rămâne vagi indiferent de efortul și exigența pe o care o vom depune. Sunt lucruri care apriori nu pot fi definite exhaustiv. Eu am văzut această știre și chiar m-a amuzat și pe mine puțin” a menționat Tănase.

Ministrul Justiției a mai menționat că există anumite lucruri uzuale care nu pot fi definite exhaustiv și că în fiecare situație cei care aplică o lege trebuie să analizeze toate circumstanțele.