/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Din politică în IT. Cum a reușit Vasile Nedelciuc, directorul Endava, să cucerească piața internațională

31 ianuarie 2018, ora 13:27

Directorul povestește că, fiind dezamăgit de mersul guvernării, în anul 2000, pe când încă era om politic, a decis să revină la activitatea sa anterioară, în domeniul IT. Astfel, acesta a luat parte la crearea primei companii importante în domeniu IT din țară, care a evoluat treptat și s-a extins pe plan internațional.

De obicei, vine o companie internațională și deschide o reprezentanță în Moldova. Dar să faci o companie, să o creezi și apoi să devină atractivă pentru cineva, care ar vrea să fuzioneze și sub conducerea unor oameni, cu o foarte mare experiență din occident, să construiești ceva la nivel internațional, este o experiență unică”, a menționat, Vasile Nedelciuc.

Endava a început activitatea pe piața internațională, colaborărând cu compania Microsoft, unde au participat la producerea primului concert online al artistului Elton John. În urma acestei activități de succes, compania a început să încheie contracte mult mai importante.

Însă, din spusele lui Vasile Nedelciuc, drumul spre piața internațională este extrem de anevoios pentru o companie înregistrată într-o țară ca Republica Moldova. Acesta explică că este greu să câștigi încrederea celor din străinătate când conducerea statului de origine este unul cu o reputație proastă.

Astfel, la mai puțin de trei ani de activitate a fost luată decizia de vinde compania partenerului din Marea Britanie fapt ce a stimulat creșterea spectaculoasă a companiei.

Totodată, directorul Endava Moldova, susține că a avut, de la bunul început, scopul de a promova și oferi locuri de muncă tinerelor talente în domeniul IT din țară.

Avem mulți tineri care obțin locuri de frunte la olimpiade de informatică, matematică, fizică și acești tinere se orientează spre emigrare. Am decis de ce să nu oferim acestora șansa de lucra acasă pentru cei din străinătate. Astfel, am menține un potențial de dezvoltare, aici, pe loc”, a mai adăugat directorul.

Compania Endava este răspândită în 8 țări și are peste 4000 de angajați, dintre care peste 600 activează la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram