/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Prețuri electorale la gaz. După ce experții au atenționat, Guvernul acționează

31 ianuarie 2018, ora 19:08

„Analiza ne arată că avem toată posibilitatea și există premize de o reducere de preț de micșorare a gazelor cu cel puțin 20%”, spune prim-ministrul.

Și așa cum tarifele la gazele naturale se stabilesc la începutului fiecărui an, Pavel Filip susține că facturile achitate în primele luni din 2018 vor fi recalculate. La data de 18 ianuarie curent, mai mulți experți în energetică au solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să reducă tarifele pentru gaz cu 30 la sută, dat fiind faptul că, din 2016 până astăzi, costurile de import ale gazului au scăzut cu aproape 890 de lei la o mie de metri cubi.

„Moldova Gaz deja astăzi a depus o cerere de revizuire a tarifelor ca să fie scăzut prețul la gazele naturale. Deja vom aștepta ca regulatorul să ia o atitudine”, a menționat Doina Deliu, purtător de cuvânt Moldova Gaz.

Agenția pentru Reglementare în Energetică urmează să decidă cu cât va fi micșorat prețul la gazele naturale.

„Noi reglementăm sectorul dat noi aprobăm tarife și în funcție de decizia finală și care va fi calculul final urmează cu operatorii să luam deciziile necesare”, susține Tudor Copaci, director ANRE.

Tot atunci, experții au menționat că ANRE nu a revizuit intenționat tarifele până acum, ca să o facă înainte de alegerile parlamentare, la comanda Partidului Democrat. PDM a respins însă acuzațiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram