/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Redobândirea cetățeniei române: Cererile de transcriere a certificatelor de naștere se pot depune în orice județ din România

missing
01 februarie 2018, ora 18:26

Totodată, persoanele care au avut permis de ședere, pot solicita transcrierea în localitatea în care au fost rezidenți. Cererile vor fi depuse doar personal, de către titular sau reprezentant legal în cazul minorilor, nu prin împuternicit sau mandatar.

Până a se vota această lege, transcrierea documentelor se putea face doar la sector 1, București și la oficiile consulare. Acum, transcrierea se poate face și în Bacău, Iași, Suceava, Timișoara, Cluj-Napoca, Brăila, Buzău, Constanța, etc.

„Am urmărit îndeaproape procesul de aprobare a acestei legi. Acum se poate merge oriunde în țară pentru a transcrie certificatul de naștere românesc și toți cetățenii pot beneficia de dreptul lor fundamental fără cozi, fără intermediari și fără alte piedici birocratice. Recomand tuturor cetățenilor să meargă la oricare primărie, reședință de județ, din România. Nu este nevoie să parcurgă drumul până la București,” a declarat, într-un mesaj pe Facebook, Veaceslav Șaramet, secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Printre locurile unde este cel mai bine de transcris acte de stare civilă în România se numără:

Consulatul României – gratuit;
București – gratuit;
Iași – se percepe taxă locală;
Cluj Napoca – se percepe taxă locală;
Constanța – se percepe taxă locală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram