Un moldovean în vârstă de 24 de ani a câștigat unul dintre cele mai prestigioase turnee de Poker (PokerStars Festival London High Roller), a cărui intrare se ridică la 2 200 de lire sterline. Dragoș Trofimov, care momentan își face studiile în Italia, s-a ales cu premiul mare pentru locul I, care constă în aproape 74 de mii de lire sterline și un „bilet de intrare” la un turneu de Poker în Bahamas, notează PokerStars.

Tânărul moldovean este mândrul deținător al unuia dintre cele mai râvnite premii din istoria Pokerului, un Platinum Pass package de 30 de mii de dolari, care îi va acoperi cheltuielile pentru intrarea la evenimentul PokerStars Caribbean Adventures, care va avea loc în 2019 în Bahamas.

În vara anului 2017 Trofimov a reușit să câștige un premiu similar, în valoare de 16 mii de dolari.

„Asta e foarte cool. Un lucru extrem de important pentru mine. E un vis devenit realitate”, spune tânărul.

Cum i-a reușit unui student să înfrângă un număr mare de oponenți bine pregătiți? „Am jucat mult poker online ca să mă antrenez și să învăț diferite lucruri. Am început să joc vreo trei ani în urmă”, spune moldoveanul.

Cu ajutorul Platinum Pass-ului câștigat, Trofimov va juca în turneul a cărui intrare este de 25 de mii de dolari, și unde vor participa cei mai buni jucători.