În satul Costești din raionul Ialoveni ar putea fi construit un azil privat pentru bătrâni. În acest context, locuitorii din sat, dar și agenții economici sunt rugați să-și expună părerea.

Potrivit proiectului, azilul va dispune de 25 de locuri, dintre care 20 cu plată, iar cinci gratuit în contul primăriei. Costul mediu pentru o persoană ar varia între 350 și 500 de euro. Totodată, azilul va crea 15 locuri de muncă.

Pentru realizarea proiectului, au fost propuse două strategii fie se renovează clădirea unei grădinițe care nu activează, fie se construiește o clădire nouă pe teren public. Azilul ar putea avea 25 locuri staţionar (2 persoane în cameră cu bloc sanitar asigurat) și șase cabinete de proceduri medicale. Costul serviciilor medicale lunare vor fi de 500 de euro.

Primăria susține că proiectul azilului este unul revoluționar, care se bucură de succes în Romania. Astfel, aleșii locali doresc proiectul dat să fie realizat prin mecanismul de Parteneriat Public-Privat. Ei susțin că astfel bătrânilor rămași fără sprijin, dar cu rude peste hotare, vor avea posibilitatea să beneficieze de serviciile centrului contra plata.