Cunoscută Piața „Alioșină” este aproape „pustie”. Astăzi, muncitorii încărcau lucrurile demontate care au mai rămas din fosta piață. Oamenii au rămas la fel de nemulțumiți.

Muncitorii spun că lucrează de 3 zile și nu le-a mai rămas mult până vor căra tot din piață. „Iată trebuie să încărcăm toată nevoia asta și să o stricăm. Au spus că se va construi un magazin, centru comercial ceva. Precis nu știu.”

„Asta se duce la deșeuri de fier uzat.”

Muncesc, dar nu știu cine i-a angajat. „Cine ne-a angajat? O firmă ne-a angajat. Dar cum se numește firma? Nu știu. Eu sunt lucrător de rând, caut de lucru ca să nu mă duc în străinătate.”

„Eu nu am ce răspunde.”

„Dar nu știu, nu știu eu firma ca nu demult lucrez și nu știu cum se numește.”

Trecătorii au rămas la fel de nostalgici după piața de cândva. „Ne pare rău. În magazine. La piața centrală nu am ce căuta. Transportul du-te încolo, vină înapoi, nu economisești adică ori stai pe loc, ori la magazin.”

„Noi suntem împotrivă că au închis piața. De ce? Deoarece era comod, orice verdețuri și zarzavaturi mergeam la piață și cumpăram, dar acum la magazin, intră în Green Hills doar stricăciuni.”

Vânzătorii au fost anunțați în luna decembrie 2017 de către administrație că piața se va închide la 1 februarie. Presa a scris că în acel loc ar urma să fie înălțat un mall. Despre clădirea sindicatelor din apropierea pieței, care de asemenea urmează a fi demolată, RISE-Moldova scria anterior că aceasta i-ar fi aparținut lui Ilan Șor și că ar fi ajuns, prin interpuși, în posesia lui Vladimir Plahotniuc. La 24 noiembrie 2017, actualul proprietar al imobilului „Regata Imobiliare” a obținut acordul Primăriei pentru înălțarea unui centru comercial în locul vechii clădiri.

Reporter: Beatrice Dornean
Imagini: Oleg Cozlov