„Jocurile olimpice” s-au desfășurat astăzi la Chișinău. Participanții - copii de la patru grădinițe din capitală. Aceștia au dansat, s-au jucat cu mingile, dar au și strâns cartofi la „olimpiada”. Câștigătorii s-au ales cu premii și diplome.

Sala sportiva a liceului „Traian” din capitală” a fost astăzi gazda jocurilor olimpice între pitici. Copii cu vârste de 6 și 7 ani au concurat pentru titlul de cea mai bună „echipă olimpică”. A câștigat echipa „Voiniceii lui Ștefan”, de la Grădinița Nr.142. Mai întâi au pregătit tema pentru acasă cu… dansuri sportive.

S-au jucat cu mingile, demonstrând cât de rapizi sunt. Apoi au plantat și au strâns cartofi. Au sărit și au străbătut un tunel. Echipele, reprezentând instituții preșcolare diferite, au venit la „olimpiadă” în costume sportive stilizate. „Niște pantaloni scurți, un maiou și o fustiță.”

Participanții au rămas entuziasmați.

„Astăzi am dansat și am adunat cartofi.”

„- Concurez să câștig.
– Vrei să ajungi la jocurile olimpice?
– Da.”

Cei mai fericiți au fost părinții. Aceștia au scandat în gura mare și au aplaudat mai ceva ca pe stadion.

„Mi-a spus că va fi o surpriză, am venit să o susțin.”

„Cum să stai acasă când „Voiniceii lui Ștefan” au venit la competiție.”

Nu au putut stea pe loc nici educatorii. „Vrem ca copii să fie bucuroși ca pe viitor să mai participe la „starturi vesele”.”

„Suntem în ajun de olimpiada mondială din Coreea și am hotărât să facem și noi o olimpiadă mică pentru sportivii noștri mici. Au fost implicați sponsorii, părinții cadrele didactice și copii,” a declarat Silvia Andreicenco, metodista grădiniței nr.182.

La final, participanții au fost răsplătiți cu medalii și premii.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Tudor Bigu