/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ La protest, pe ploaie. Locuitorii din Puhoi au protestat în fața Legislativului

08 februarie 2018, ora 18:03

Oamenii au venit la protest în pofida ploii. Deși anterior, Guvernul a promis că le va soluționa problema, localnicii spun că autocarele lor stau blocate în garaj.

Nu trebuie să ne indice nouă cineva cum noi trebuie să circulăm. Noi nu suntem legați cu lanțuri ca să ne conducă cum doresc ei. Noi ne-am săturat de atâtea minciuni și să-și bată joc de noi”, a mărturisit un protestatar.

Noi nu o să cedăm până nu o să vedem rezolvată problema. Așa și nu mai avem transport. Ne mint toți”, a spus o manifestantă.

Pe noi ne interesează ruta Puhoi și atât. Noi vrem ca să avem transportul nostru – cu autocarele noastre, procurate din banii poporului și de Primărie, nu ceea ce ne propun ei”, s-a arătat nemulțumit un protestatar.

Dacă nu, blocăm drumurile! Sărim cu bețele… cu vărsări de sânge, că ne-am săturat.

Aceasta este ultima decizie, căci legea nu permite iar tranzitul tare își bate joc de noi.
Am ajuns la Parlament ca să schimbe legea, ca să ajute poporul
”, au mărturisit oamenii.

Mai exact, protestatarii vor ca legea să nu-i mai oblige să ceară acordul antreprenorului care operează deja pe ruta ce tranzitează satul lor, așa cum se întâmplă în prezent. Problema transportului public de la Puhoi este una veche.

Localnicii susțin că agentul economic care presta servicii de transport percepea tarife exagerate și nu oferea condiții călătorilor. Anterior, ei au protestat în fața Agenției Naționale de Transport Auto și la Guvern. Cei de la Executiv nu au reușit, însă, să le rezolve problema.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram