E iarna în toată legea la nordul țării. Codul galben de precipitații și vânt, anunțat de meteorologi, și-a lăsat amprenta. Din cauza stratului de zăpadă, s-au produs mai multe accidente rutiere.

Dis-de-dimineață, două mașini au alunecat și ieșit de pe carosabil din cauza zăpezii. Atât șoferii, cât și pasagerii din cele două autoturisme s-au ales cu traumatisme ușoare.

Vorbim despre accidentul din această dimineață de la Briceni, unde șoferul automobilului Dacia a părăsit partea carosabilului, derapând în acostament. La fel ca și în satul Frumușica, Fălești, șoferul unui Transporter care nu a mai putut controla unitatea de transport și a fost proiectat într-un copac”, a spus Vlad Burac, ofițer de presă IGP.

Potrivit inspectorilor de patrulare, momentan, pe toate drumurile naționale se circulă fără dificultate. Tabloul meteorologic de iarnă a suscitat interesul internauților. Iarna, surprinsă în imagini de cei de la nord, a trezit invidia chisinăuienilor, care se confrunta în aceste zile cu noroaie. Meteorologii susțin că în zilele următoare nu prea vom avea parte de ninsori.

La moment, ceea ce influențează teritoriul republicii este font atmosferic rece, care pe parcursul aceste zile va trece deja de teritoriul nostru și va lăsa în urmă o vreme fără precipitații, ce este valabil pentru mâine 10 februarie.”, a declarat Natalia Sârbu, sinopticiană.

Totuși, autoritățile recomandă șoferilor să pornească la drum doar cu mașini echipate de iarnă și să mențină distanța regulamentară dintre mașini pe traseu.