/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

O nouă amânare. Când va trece Moldova la televiziunea digitală terestră?

11 februarie 2018, ora 09:30

La 31 decembrie 2017, emisia televiziunii analogice terestre urma să fie înlocuită, în totalitate, cu televiziunea digitală terestră.

Totodată, radiodifuzorii au declarat că nu au instalate multiplexe regionale de televiziune digitală, motiv pentru care au solicitat extinderea termenului.

În context, deputații au aprobat ca termenul-limită de valabilitate a licenţelor de utilizare a canalelor şi frecvenţelor radio pentru televiziunea analogică terestră să fie sincronizat cu termenul de finalizare a tranziţiei stabilit la data de 01 martie 2020, după care licenţele respective nu vor mai putea fi reînnoite.

De asemenea, Consiliul Coordonator al Audiovizualului va organiza concursuri pentru eliberarea licenţelor de emisie pentru dreptul de difuzare pe canalele de televiziune analogică, neprelungite în anul 2017, precum şi va reperfecta licenţele de emisie, valabilitatea cărora expiră până la data de 01 martie 2020, pentru perioada care nu depăşeşte acest termen.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram