/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un nou proiect Klumea! Va publica o carte cu legende și povești de pe cele două maluri de Nistru

11 februarie 2018, ora 16:12

Am aplicat la un concurs de proiecte, finanțat de Uniunea Europeană, menit să fortifice măsurile încrederea între cele două maluri ale Nistrului. Ne-am dorit să facem un proiect, care să lase o urmă frumoasă și care, chiar să adune într-o comunitate, oamenii de pe diferite maluri ale Nistrului. Respectiv, vom organiza pentru tinerii din satele Holercani și Tîrnauca ateliere de artizanat, unde tinerii care locuiesc în stânga Nistrului vor învăța să coase o Ie tradițională! Vom organiza ateliere despre cum să îți lansezi propria afacere, vom achiziționa echipamente pentru cele două sate și vom crea o carte de povești”, menționează cei de la Klumea.

Săptămâna aceasta echipa asociației a avut prima întâlnire cu un grup de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului. Circa 20 de elevi, din ambele sate partenere s-au înscris la atelierele artizanale, cu cei mai buni meșteri populari din Moldova.

Proiectul „Două maluri, același râu – legende și povești locale”, este realizat de KLumea în parteneriat cu Primăria Holercani și liderii locali din satul Tîrnauca (stânga Nistrului), în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram