/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Dosarul lui Șor, la Cahul. În Chișinău, nu au mai rămas magistrați care să examineze cazul

12 februarie 2018, ora 19:38

Din cei 21 de judecători ai Colegiului Penal de la Curtea de Apel Chișinău, patru s-au abținut de la examinarea dosarului lui Ilan Șor, șase au examinat diverse măsuri preventive în acest caz, iar alți șase s-au ocupat de dosare în care au fost implicați controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și ex-premierul Vlad Filat.

„Și au rămas doi judecători din care completul nu poate fi format”, spune Octeabrina Popa, purtător de cuvânt la Curtea de Apel Chișinău.

Prin urmare, președintele instituției a cerut Curții Supreme de Justiție strămutarea cazului. Printre argumentele acestuia s-a numărat și faptul că șefa Secretariatului Curții de Apel Chișinău este și soția unuia dintre avocații lui Ilan Șor.

„Acesta nu este motivul pentru care președintele Curții de Apel a înaintat strămutarea cauzei”, susține purtătorul de cuvânt la Curtea de Apel Chișinău.

Curtea Supremă de Justiție a dispus ca dosarul să fie examinat de magistrații de la Curtea de Apel Cahul. Avocatul primarului de Orhei, Iulian Bălan, a refuzat să comenteze decizia, iar procurorul Andrei Băieșu nu a fost de găsit.

„Când o s-o studiez minuțios, o să mă pot expune asupra ei. La moment, nu mă pot expune”, a menționat avocatul Iulian Bălan.

Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere, iar la 21 iunie 2017 a fost condamnat la 7 ani și jumătate de pușcărie. Timp de aproape jumătate de an, dosarul său s-a prăfuit la Judecătoria Buiucani, deoarece nu avea cine să traducă sentința motivată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram