Lidera PAS susține că declarațiile lui Renato Usatîi, precum că aceasta a avut o întrevedere cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, sunt un fals.

„Nu am ce discuta, nu m-am văzut și nu m-aș vedea cu Plahotniuc – asta le-am spus reprezentanților familiei social-democrate din Parlamentul European când mi-au propus o întâlnire cu PD-ul cu câteva luni în urmă. Usatîi nu este o sursă credibilă, este prost informat, prost intenționat și încearcă în mod jalnic să obțină un pic de atenție mediatică prin invenții. Nu negociem cu oligarhii care distrug o țară întreagă. PD-ului îi sugerăm să nu mai cerșească poze cu noi pentru a ne discredita și să se apuce de lucruri serioase și urgente, iar dacă nu este în stare – să plece de la guvernare,” a subliniat Maia Sandu.

Reamintim că, Renato Usatîi a declarat în cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari și Andrei Popov că Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), și Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat (PDM), s-ar fi întâlnit recent. Întâlnirea ar fi fost organizată și mediată de un cetățean american, iar cei doi urmau să discute de o potențială coaliție după alegerile parlamentare.