Al treilea dosar în cazul morții lui Andrei Brăguța ar putea ajunge pe masa magistraților. De această dată sunt vizați medicii și personalul medical care nu i-ar fi acordat deținutului îngrijirile necesare. Potrivit avocatului familiei Brăguța, astăzi la Procuratură a fost adus la cunoștință raportul de urmărire penală.

După ce au identificat toți oamenii cu epoleți din vina acțiunilor sau inacțiunilor cărora a murit Andrei Braguța, procurorii au trecut la medicii care l-au ignorat și nu i-au oferit asistența medicală necesară. Potrivit avocatului familiei Braguța, Vadim Vieru, în curând dosarul care figurează medicii ar putea ajunge pe masa magistraților.

Este vorba de personalul medical și acțiunile personalului medical, dar și calitatea asistenței medicale a cetățeanului Andrei Braguța”, a declarat Vadim Vieru, avocatul familiei Braguța.

Avocatul a evitat să ne ofere mai multe detalii despre acest caz pentru a nu prejudicia secretul anchetei. Contactat de TV8, procurorul Ion Caracuian a precizat că Procuratura colectează probe care să susțină acuzarea, astfel că la această etapă nu poate comunica detalii despre dosarul medicilor.

Acum merge urmărirea penală, nu avem posibilitatea de a vă oferi o informație pentru publicul larg. Noi lucrăm foarte intensiv” , a spus Caracuian.

Au fost adus un raport de expertiză care a fost realizat de Comisie. Având în vedere secretul de urmărire penală cu părere de rău nu vă pot să vă comunic mai multe detalii, concluziile vor fi cunoscute când dosarul va fi trimis în judecată”, a adăugat Vieru.

În prezent, pe masa magistraților sunt 2 dosare penale pornite după moartea lui Andrei Braguța. În primul dosar sunt vizați 3 polițiști, dar și patru bărbați, care erau deținuți în aceeași celulă cu Braguța. Aceștia sunt învinuiți de maltratare și rele tratamente. În cel de-al doilea dosar figurează 13 polițiști care au fost la serviciu în perioada în care victima s-a aflat în izolatorul de detenție. Ei sunt acuzați de tratament inuman.

Andrei Braguța a fost reținut vara trecută de către inspectorii de patrulare. La 10 zile după arest, tânărul a decedat în condiții suspecte în penitenciar. Motivul oficial al morții este „pneumonie purulentă”.