/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Cristina Țărnă, audiată de procurori. A explicat cum a fost dezactivat „butonul roșu” de la CNA

missing
14 februarie 2018, ora 18:29

Cristina Țărnă a spus la emisiune că „butonul roșu” de la CNA a fost deconectat printr-o inițiativă a unui deputat, căruia a refuzat să-i dea numele. Prin acea inițiativă, apărută în ajunul celebrei fraude bancare, a fost modificată legislația antispălarea banilor, CNA fiind lipsit de pârghia ce-i permitea să blocheze banii suspecți. Inițial, șeful Pocuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a refuzat să răspundă la întrebările reporterului TV8 despre audierea Cristinei Țără. Ulterior, acesta a confirmat informația, dar oricum a refuzat să ofere detalii.

„- Dar a fost audiată Cristina Țarină, sau nu ?
– Încă o dată repet, eu nu comentez. A fost audiată, sau nu ? Ea a fost citată pentru audieri și s-a prezentat și a fost audiată, atât.”

La rândul său, Cristina Țărnă a spus că a declarat procurorilor tot ce a știut. Și ea a refuzat să ofere mai multe detalii explicând că nu este sigură în informațiile pe care le deține.

„Nu vreau să încep procese de calomnii, defăimări și așa mai departe pentru că, am zis, erau niște vorbe din auzite și ce era din auzite le-am zis procurorilor pentru că nu risc să mă iau de piept cu oameni foarte influenți financiar, mediatic și așa mai departe”, a declarat pentru TV8 Cristina Tarna, ex-director adjunct la CNA.

Fosta șefă de la CNA a spus că nu știe dacă a fost sau nu pornită o cauză penală, dar a precizat că procurorii au toate pârghiile pentru a verifica informațiile pe care ea le-a furnizat.

Nu știu dacă e pornită o cauză penală sau dacă se face doar o verificare. Pentru că dacă este o verificare atunci nu am statut procesual. Eu am dat niște explicații. Dacă aceste informații se vor clarifica și vor avea nevoie de mine în calitate de martor, voi avea calitate procesuală de martor”, a subliniat Cristina Țărnă.

La sfârșitul lunii Ianuarie, ex-ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruța, a declarat, în cadrul unei emisiuni la TV8 că ”butonul Roșu” de la CNA a fost dezactivat prin inițiativa fostului deputat democrat Valeriu Guma. Atunci fostul democrat a respins acuzațiile, precizând că el nu a semnat vreo astfel de inițiativă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram