/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Procurorii se tem că va fugi. Lucinschi: „Nu fug, vreau să-mi probez nevinovăția!”

missing
14 februarie 2018, ora 18:50

„Eu cred că viteza care este manifestată de instanță și cu care se respinge orice cerere adresată din partea avocaților denotă faptul că cred că și sentința este gata”, spune Chiril Lucinschi, fost deputat.

Dosarul Lucinschi a ajuns pe ultima sută de metri. Astăzi a fost încheiată cercetarea judecătorească, iar acum părțile au la dispoziție o lună pentru a se pregăti de dezbaterile judiciare. Astăzi, magistrații au respins cererea apărătorilor lui Lucinschi privind revocarea măsurii preventive.

„Domnul procuror a invocat niște argumente care sunt lipsite de probe, nu există nici o probă și în genere această măsură este inutilă”, susține avocata Corina Stratan.

Procurorul susține că inculpatul s-ar putea eschiva de la răspundere dacă ar fi cercetat în libertate. De cealaltă parte, Chiril Lucinschi spune că nu are unde fugi: „Riscul eschivării s-a bazat și pe posibilitatea inculpatului de a o face, respectiv deține cetățenia altor state. Există riscul ca acesta să nu mai poată fi extrădat”.

„Eu rămân aici, eu o să rămân și am declarat de mai multe ori. Eu o să rămân atâta timp cât va trebui să probez faptul că nu sunt vinovat”, menționează fostul deputat.

Apărătorii fostului deputat au mai solicitat efectuarea unei expertize financiar- bancare, pentru a putea demonstra nevinovăția clientului lor. Cererea a fost însă respinsă.

„Noi astăzi am solicitat instanței de judecată de a numi o expertiză financiar bancară asupra copiilor neautentificate asupra rulajelor bancare pentru a se stabili mai multe aspecte foarte importante în această cauză penală”, a declarat avocatul lui Lucinschi.

„Rulajele care au fost puse la baza dosarului penal a domnului Chiril Lucinschi a fost ridicată dintr-o cauză penală de unde rulajele au fost obținute ori de la instituțiile financiar bancare din Moldova ori de la PCCOCS care au acces la aceste date bancare”, susține procurorul Eugeniu Rurac.

Chiril Lucinschi a fost reținut în primăvara anului trecut. Fostul deputat este acuzat de spălare de bani și fals în declarația de avere. În prezent el se află în arest la domiciliu. Dacă va fi recunoscut vinovat, ex-deputatul riscă până la 10 ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram