/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului Lituaniei. Motivul

missing
16 februarie 2018, ora 09:21

„Avem o relație excelentă de colaborare și prin acest gest arătăm că la fel cum Moldova contează pe suportul Lituaniei, lituanienii pot fi siguri de suportul nostru”, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu.

Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Rimantas Latakas, a mulțumit conducerii Parlamentului, menționând că „16 februarie este cea mai importantă dată în istoria noastră, când sărbătorim ziua de naștere a unei Lituanii moderne. Apreciem că Parlamentul a acceptat invitația de a ilumina clădirea Legislativului în culorile drapelului Lituaniei, pentru a arăta solidaritate cu națiunea lituaniană”. El a menționat că în 1990, Republica Moldova a fost primul stat care a recunoscut independența Lituaniei.

Potrivit Ambasadorului, relațiile prietenești și profunde dintre Lituania și Republica Moldova cuprind atât elementele tradiționale ale cooperării interstatale, cum ar fi vizitele la diferite niveluri, cât și cooperarea activă în domeniile culturii, artei, educației, științei și sănătății.

Pe data de 16 februarie, Lituania sărbătorește Ziua națională. Anul acesta, Lituania marchează 100 de ani de la obținerea independenței.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram