/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Caritate.md atacă o jurnalista RISE Moldova, înainte de publicarea unei investigații

missing
18 februarie 2018, ora 21:31

UPDATE 21.45: La scurt timp de la publicarea articolului, cei de la caritate.md au deblocat prima pagină a site-ului și au înlăturat fotografia jurnalistei Liuba Șevciuc.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Prin imaginea publicată, cei de la caritate.md își îndeamnă vizitatorii să ceară ajutor de la jurnalista sus menționată. „Am redirecționat lumea la omul potrivit să-i ajute. Nu vă faceți griji, toți banii și toate cazurile sunt în siguranță. Fondatorul a decis așa să fie câteva zile,” ne-a transmis Svetlana Sainsus, cea care coordonează „Fundația de caritate Sfântul Gheorghe” și platforma de crowdfunding caritate.md.

Cei de la caritate.md sunt direct vizați în acest material fiind acuzați că identifică minori grav bolnavi, le fac publică povestea și adună sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor. Ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale.

De menționat că, procurorii, la rândul lor, au pornit un dosar penal pentru escrocherie, pusă la cale de un grup criminal organizat.

Investigația completă va fi publicată luni, 19 februarie, pe Rise.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram