/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

În plin scandal de dopaj, un sportiv rus a „încălcat regulamentul antidoping” de la Jocurile Olimpice

18 februarie 2018, ora 16:26

Presa rusă scris că echipa Atleţilor Olimpici ai Rusiei a fost notificată despre o “posibilă încălcare a regulilor antidoping”, dar se aşteaptă şi rezultatul analizei B. Numele sportivului nu a fost anunţat.

„Astăzi, delegația noastre a primit o notificare oficială din partea CIO privind o eventuală încălcare a normelor anti-doping. Nu vom numi numele sportivului sau a sportivei, nici sportul practicat de către acesta, înainte de rezultatele deschiderii probei B, care va deveni cunoscută în 24 de ore”, a declarat un oficial rus.

Publicația rusă „Sport Express”, fără a face referire la o sursă oficială, a scris că sportivul vizat în dopaj ar fi  membrul echipei masculine de curling –  Alexander Krushelnytsky. Acesta  a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice, iar în proba s-ar fi găsit urme de meldonium.

Menționăm că, sportivii sunt verificați la dopaj prin intermediul probelor de sânge și/sau urină. Materialul colectat este împărțit în două probe – proba A și proba B. Testele anti-doping sunt efectuate pe prima probă, iar cea de-a doua este înghețată și deschis doar dacă în prima s-au constatat încălcări.

168 de sportivi ruşi participă la JO de la Pyeongchang sub drapel neutru şi sub titulatura de Atlet Olimpic al Rusiei. Rusia a fost interzisă de la JO din cauza dopajului sistematic din această ţară,  în special în timpul JO 2014 de la Soci.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram