/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

RISE Moldova condamnă intimidările celor de la Caritate.md. Vor depune o plângere la Procuratură

missing
19 februarie 2018, ora 16:54

Ieri, 18 februarie, RISE Moldova a publicat teaserul investigației video „Bani din caritate”, un subiect de interes public despre culisele afacerii Caritate.md. La scurt timp, Alexandru Rusnac, unul dintre fondatorii Fundației „Sfântul Gheorghe” – proprietara Caritate.md, i-a trimis colegei noastre, Liuba Șevciuc, mai multe mesaje, anunțând că, „Grupul Criminal Organizat vă dedică platforma dumnevoastră. Eu nu mai vreau să mai ajut pe nimeni. Caritate.md”.

În continuare, pe Caritate.md a fost plasată poza jurnalistei Liuba Șevciuc cu mesajul „Îi cerem ei ajutor”. Totodată, Svetlana Sainsus, co-fondatoarea platformei, ne-a anunțat că va redirecționa beneficiarii lor către RISE Moldova pentru ajutor și ne-a expediat mai multe poze cu copii în stare gravă.

Până, dar și după publicarea anchetei „Bani din caritate”, am primit numeroase mesaje și apeluri telefonice de la persoane care se prezentau ca fiind „de la doamna Svetlana”.

Sainsus a continuat atacurile asupra RISE Moldova și a insinuat într-o postare pe Facebook: „Apropo, n-am eu 20.000 pt voi! da, mi s-a propus sa achit sa nu iasa reportajul ! Pt ce? nu sint vinovata cu nimic si am fost ponegrita fara nici o dovada !!!!”. Detalii AICI.

RISE Moldova neagă aceste insinuări. „Reiterăm că suntem un centru de investigații media și acționăm exclusiv în virtutea codurilor deontologice care reglementează profesia de jurnalist. Totodată, condamnăm orice formă de presiune și intimidare a jurnaliștilor de investigație”, au menționat jurnaliștii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram