/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Maia Sandu, audiată de CNA. Cere tragerea la răspundere a șefilor de la ANRE

19 februarie 2018, ora 18:36

După audieri, Maia Sandu a spus că doar a confirmat denunțul și că a repetat declarațiile pe care le-a scris în document.

„Și anume faptul că cerem sancționarea conducerii ANRE pentru faptul că nu au luat decizii i nu au întreprins acțiuni atunci când era clar că prețul de achiziție al gazelor naturale s-a redus substanțial, iar tariful pentru consumatorii din Republica Moldova a rămas înalt”, susține Maia Sandu, președinta PAS.

Maia Sandu a recunoscut că nu are alte probe decât calculele publicate de un grup de experți. „M-au întrebat dacă am și alte probe și le-am spus că ceea ce am prezentat în denunț e cuprinzător din punctul nostru de vedere. Sperăm că Centrul Național Anticorupție o să-și facă treaba și vor fi consecințe pentru anumiți funcționari de la Agenția de Reglementare în Energetică. Dacă acest lucru nu se va întâmpla evident vom pune presiune publică în continuare”, adaugă Maia Sandu.

La CNA a fost și expertul în energetică Sergiu Tofilat care este autorul studiului la care a făcut referire Maia Sandu.

„Ofițerul de la CNA a vrut să înțeleagă care-i mecanismul de calculare, de ajustare a tarifelor. I-am explicat ofițerului că ANRE pe lângă faptul că face niște estimări, calcule care le include în tarif, mai trebuie să și verifice care sunt costurile reale și i-am explicat că există o diferență de 25 -30 la sută”, susține Sergiu Tofilat, expert îm energetică.

„În cadrul investigațiilor pornite de CNA, ANRE va prezenta informațiile solicitate și va conlucra cu organele competente”, menționează Galina Sanduța, ofițer de presă ANRE.

CNA a inițiat un proces penal după ce liderul PAS, Maia Sandu, a depus un denunț prin care a cerut tragerea la răspundere a responsabililor din cadrul ANRE pentru faptul că, începând cu 2016, tarifele la gaze nu au fost ajustate. Potrivit unui studiu publicat de un grup de experți, tarifele la gazele naturale ar fi trebuit micșorate cu 25-30 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram