/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Svetlana Sainsus se retrage din caritate: „Să vreau să continui, cine va mai avea încredere în mine?”

missing
20 februarie 2018, ora 18:01

„Dispar ca și cofondator al Caritate.md. Ca om, ca mamă, nu pot să trec peste mesajele pe care le-am primit. Jurnalista a fost la mine în cabinet. A vorbit cu mine și am rugat-o să nu publice nimic fără dovezi pentru că va ponegri tot ce am făcut eu în șase ani de zile. Sunt dezamăgită. Chiar să vreau să continui, cine o să mai aibă încredere în mine? Nu am să mai fac postări și am să mă bucur de familia și copilul meu cu care am stat atât de puțin în ultimii șase ani”, a declarat Sainsus.

Aceasta a mai declarat că a fost intimidată de mai multe ori și că a avut și oferte din diferite domenii și de la mai multe clinici, însă aceasta le-a refuzat.

Fondatorii Caritate.md susțin că sunt transparenți și că pot să ofere facturi și dovezi pentru toate proiectele de caritate lansate. „Este lista cu toate persoanele juridice și în ce direcții au fost îndreptați toți banii. Ca și fundație, noi am fost maxim transparenți față de toți. Funcția noastră de colectare a fondurilor am făcut-o corect”, a spus Alexandru Rusnac, unul dintre fondatorii Fundației „Sfântul Gheorghe”.

Fondatorii platformei au mai explicat că deseori se ciocnesc de cazuri în care părinții nu au de fapt nevoie de bani și profită de donatori, motiv pentru care au decis să analizeze fiecare persoană care are nevoie de ajutor, astfel încât să nu existe înșelătorii: „Fiecare persoană care vine la noi semnează un contract. Foarte mulți părinți se schimbă la văzul banilor. Sunt părinți care ne zic că au nevoie de bani, dar au o mașină și casă bună. Acum suntem severi și de asta lumea ne consideră răi. În toți acești ani au fost multe cazuri în care am fost înșelați”.

La conferință au fost prezentate și o parte din facturi, iar timp de o săptămână fondatorii au declarat că vor afișa și pe site facturile pentru toate cazurile lansate pe platformă.

Svetlana Sainsus a ținut să menționeze că i s-a propus să achite pentru ca investigația să nu apară, însă a afirmat că nu a fost contactă de nimeni din cei de la RISE: „M-a sunat pe Telegram o persoană pe care o cunosc. Mi-a zis că ruda ei a achitat și ei nu au scos reportajul. Mi-a zis că a luat legătura cu o persoană de la RISE și că trebuie să achit 20 de mii de euro. Am zis din start că nu voi da bani. Am încredere în justiție”.

Cei de la Caritate bănuiesc că este vorba de o rivalitate: „Avem niște concurenți. Ce știm e că la orice caz postat la alți concurenți, persoanelor li se interzice să posteze la noi”.

Din cauza scandalului care a apărut în public, fondatorii platformei au declarat că momentan nu mai acceptă cazuri noi și că vor colecta acum bani doar pentru cazurile care au fost deja plasate pe site pentru a le duce la bun sfârșit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram