/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Un pușcăriaș escroc a clonat mai multe profile de Odnoklassniki. Acum este cercetat pentru escrocherie

missing
20 februarie 2018, ora 16:22

În urma investigațiilor efectuate de către ofițerii Direcției pentru Combaterea crimelor grave a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații IP Briceni, procurorii Procuraturii raionului Briceni, s-a stabilit că deținutul, având scopul însușirii bunurilor altor persoane, a creat profiluri false pe reţeaua de socializare „Odnoklassniki”.

Astfel, suspectul a clonat mai multe profiluri de „Odnoklassniki” a diferitor persoane, cu date de identitate, fotografii şi alte informații ce identifică profilul. Ulterior, suspectul expedia persoanelor din contactele profilului fals, mesaje electronice ce aveau conținut înșelător, pentru care cerea de 500 1.000 de euro sau dolari.

În urma acestei scheme, condamnatul dobândea prin înșelăciune mijloace financiare, care erau transmise de victime pe diferite adrese sau la diferite persoane, indicate de către suspect.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Escrocherie” și se pedepsește cu închisoare de până la 3 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram