/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Cu venituri de sute de mii de lei, dar fără mașină personală. Ce avere declară ministrul Justiției, Alexandru Tănase

missing
21 februarie 2018, ora 17:44

Alexandru Tănase a declarat și aproape 2 000 de euro indemnizații de la Consiliul Europei și un salariu de aproximativ 1 500 de lei de la Fundația Soros Moldova.

De asemenea, din darea în locațiune, familia Tănase a avut în 2017 un venit de aproximativ 700 de mii de lei.

Ce ține de bunurile imobile, ministrul justiției deține un teren intravilan, un spațiu comercial, un apartament de 84 m.p. și o casă de locuit de 250 m.p.

Tănase a trecut în declarație și patru conturi bancare deschise în Republica Moldova în care deține aproximativ 130 de mii de lei și 43 de mii de euro. Noul ministru al Justiției are și două conturi bancare deschise în România în care păstrează aproape trei mii de roni. Ministrul nu a menționat nici în declarație pe venit din 2017, dar nici în cea din 2016 că ar fi în posesia unui automobil.

Alexandru Tănase este membru al Comisiei de la Veneţia din iunie 2017. El şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Curţii Constituţionale în mai 2017, unde a activat din 2011, când a renunţat la funcţia de ministru al Justiţiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram