/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Asociația Procurorilor l-a acționat în judecată pe ex-procurorul de Chișinău, Ivan Diacov. Vor scuze de la fostul șef

missing
21 februarie 2018, ora 17:50

Totul a început în luna mai 2017, atunci când Ivan Diacov a declarat pentru un ziar că unii procurori obișnuiesc să ia mită.

„Când corespondentul m-a întrebat cum, iau, nu iau procurorii mită, eu am spus, cunosc cazuri concrete în ziua de azi când procurorii creează situații pe care tot ei le rezolvă pe bani mari. N-am dat nume concrete, un procuror, caz concret”, susține procurorul municipal Ivan Diacov.

Diacov spune că prin dosarul în care a fost atras, se încearcă ascunderea unor ilegalități comise de unii procurori.

În loc Procuratura Generală să se ocupe cu subalternii lor, ei iaca aproape anul se împlinește mă hărțuiesc pe mine să-mi dovedească că eu nu știu pe cine am insultat. Scopul este evident. De a îngrădi populația de a afla adevărul despre cele cu ce se ocupă Procuratura”, menționează Ivan Diacov.

Avocatul Asociației Procurorilor spune că, prin declarațiile sale, Diacov a lezat onoarea și demnitatea tuturor procurorilor.

Solicită infirmarea unei sintagme din interviul acordat de domnul Diacov, precum că unii procurori aranjează situații și tot ei le rezolvă pe bani buni și respectiv scuze întreg corpului de procurori”, susține Sorin Tighineanu, avocatul Asociației Procurorilor.

Avocatul lui Ivan Diacov a cerut astăzi să fie audiați absolut toți procurorii din Moldova – ca aceștia să spună dacă au fost, sau nu ofensați prin respectiva declarație. Judecătorul a respins însă cererea. Ivan Diacov este fratele președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov. El a activat în calitate de procuror timp de 35 de ani. La sfârșitul anului 2015, Ivan Diacov și-a dat demisia din funcția de procuror al municipiului Chișinău. Atunci el a spunea că pleacă în semn de protest. Asta chiar dacă până la expirarea mandatului nu-i mai rămâneau decât trei zile. Odată cu demisia s-a din Procuratură, Diacov a spus că renunță la distincțiile acordate de stat, „Crucea pentru Merit” și „Gloria Muncii”. El a ajuns în atenția opiniei publice după ce a acuzat unii magistrați de faptul că ar favoriza traficanții de droguri. După demisia lui Corneliu Gurin din funcția de procuror general, Ivan Diacov a pledat pentru ca această funcție să fie ocupată de un exponent al societății civile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram