/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Deputați cu pensii de lux. Avem demnitari moldoveni cu pensii anuale de peste 100 de mii de lei

missing
21 februarie 2018, ora 18:43

Potrivit „Ziarului de Gardă”, printre deputații pensionari nu există niciun parlamentar care ar avea o pensie anuală mai mică de 25 de mii de lei. În anul 2016, cea mai mare pensie a primit-o liderul comunist, Vladimir Voronin care, timp de 12 luni, s-a pricopsit cu aproape 140 de mii de lei. El este urmat de un alt deputat comunist, Maria Postoiko, și socialista Zinaida Greceanîi care au primit puțin peste 118 mii de lei. Democratul Dumitru Diacov a primit, în 2016, o pensie anuală de aproape 103 mii lei.

Aproximativ 92 de mii de lei a primit si deputatul Valentina Stratan. Fostul deputat Vasilii Panciuc a declarat o pensie de 88 de mii de lei, neafiliatul Petru Porcescu a primit, în 2016, aproape 83 de mii de lei, iar democrata Elena Bacalu – peste 75 de mii de lei.

O pensie mai mică are liberalul Mihai Ghimpu. Acesta a primit aproape 67 de mii de lei. O pensie similară are și Vladimir Hotineanu. Comunistul Oleg Reidman a declarat o pensie anuală de 63 de mii de lei, iar socialistul Andrei Neguța – de 61 de mii de lei.

Pensii de 59 si 55 de mii au primit deputații Maria Ciobanu și Lidia Lupu. Iar de o pensie mai mică au beneficiat Eduard Smirnov, Anatolie Labuneț, Victor Sorocean și Boris Golovin. Aceștia au declarat sume între 44 și 36 de mii de lei. Unii pensionari au fost șocați când au aflat ce pensii primesc deputații. Asta în timp ce ei abia mai rezistă.

„Ohoo. Aici nu putem face nimic. Totul este la bunul simț al autorităților.”

„Medicamentele sunt foarte scumpe. Deja nu mai avem de ce să-i credem.”

„Eu le-aș da și lor. Întrebarea de ce unii au așa pensii mari, iar alții o duc. Eu încă lucrez. Dacă n-aș lucra, nu mi-ar ajunge.”

La începutul acestui an în Moldova, erau înregistrate 533 de mii de persoane pensionate pentru limita de vârstă. 73 la sută din ei primesc o pensie mai mică de 1.500 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram