/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Îl apără pe Capcelea. Șoferii de autobuze cer Silviei Radu să nu demită șeful Parcului Urban de Autobuze

missing
21 februarie 2018, ora 19:09

Muncitorii au întocmit și semnat un demers în care cer ca Iacob Capcelea să fie păstrat în funcția de șef al Parcului Urban de Autobuze. Ei spun că nu el este vinovat de halul în care au ajuns unele autobuze din Chișinău.

„Nu dumnealui se face vinovat de toate relele de la parc. Aici se face vinovat CMC și primarul, nemijlocit pentru că au ignorat alocarea de mijloace financiare”.

„12 ani și nici o unitate de transport nu am primit. Dacă domnul Capcelea pleacă voi ce faceți? Plecăm și noi din urma lui”.

„Este un director bun, se străduie pentru colectiv, nu toate depind de el. Dacă erau autobuze, probleme n-ar fi existat”.

„Toate autobuzele acestea, trebuie duse la fier uzat. Noi le cârpim, le reparăm și lucrăm”.

Angajații o suspectează pe Silvia Radu că vrea să-l demită din motive politice: „Partidul de la guvernare încearcă să acapareze toate întreprinderile”.

Silvia Radu i-a cerut demisia șefului Parcului Urban de Autobuze după ce săptămână trecută un preot a distribuit imagini cu un autobuz avariat care circulă pe ruta Chișinău – Ghidighici. Prin podeaua spartă a vehiculului se vedea asfaltul.

„Este strigător la cer ca în secolul 21 ca să avem așa autobuze care prezintă pericol pentru viețile călătorilor. Este un caz mult prea grav pentru ca dumnealui să nu depună cererea de demisie”, a declarat Silvia Radu.

Capcelea nu a răspuns la telefon pentru a comenta gestul angajaților, dar luni, la ședința primăriei, el a menționat: „Eu nu mă gândesc că la moment este cazul ca să fiu demis”.

Parcul Urban de Autobuze are în gestiune peste 135 de autocare. În cadrul instituției activează peste 700 de angajați. Iacob Capcelea deține funcția de șef al Parcului Urban de Autobuze din anul 2006.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram