/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Diploma lui Gaburici, din nou în Parlament: „Cunoștințele îmi permit să gestionez Ministerul Economiei”

missing
23 februarie 2018, ora 19:27

După ce ministrul și-a prezentat raportul în care a vorbit despre situația economică de la noi, s-a ajuns la seria de întrebări-răspunsuri. Subiectul legat de diploma falsa a lui Chiril Gaburici nu s-a lăsat multașteptat. Liberalii și-au lipit de mese câte o foaie albă prin care îl întrebau pe fostul prim-ministru unde îi este diploma.

„Eu am răspuns de nenumărate ori la întrebarea cu diploma. Mai mult decât atât nu doar eu am răspuns dar au răspuns și organele care aveau de răspuns. De ce acest subiect trebuie sa fie viu? Este după poziția fiecărui. Trebuie să vă intereseze situația Ministerului Economiei. Știam că o să existe mizerii turnate asupra mea și eu sunt foarte ok”, a menționat ministrul Economiei.

Gaburici a menționat că a acumulat, de-a lungul anilor, suficiente cunoștințe pentru a o putea lua, oricând, de la capăt: „Bani, propoziții, scaune și așa mai departe puteți să îmi luați. Eu nu mă țin de ele. Bagajul meu și experiența mea îmi permite să construiesc lucrurile de la zero. Cunoștințele mele îmi permit să fiu un manager în Ministerul Economie”.

Liberala Alina Zotea l-a întrebat pe Gaburici dacă este de acord cu fraza pe care președintele Parlamentului a rostit-o la o întâlnire cu studenții de la USM, pe care l-a citat cuvânt în cuvânt.

„Poate chiar acel student care nu a învățat prea bine și totuși a făcut rost de certificatul de absolvire, să nu beneficieze de lucrul pe care el îl pretinde nemeritat, salariul la care le pretinde nemeritat. Cum comentați aceste declarații deoarece noi cunoaștem că scandalul cu așa zisa diplomă nu s-a încheiat?”, a comentat Alina Zotea, deputat PL.

„Eu nu pot să comentez cuvintele domnului președinte și nici nu le-am auzit”, a replicat Gaburici.

Scandalul privind diploma falsă de bacalaureat a lui Chiril Gaburici a izbucnit în 2015, când acesta ocupa funcția de prim-ministru în Guvernul PLDM. El a demisionat la o zi după ce a fost audiat de procurori într-un dosar penal deschis în acest sens, care a fost însă, ulterior, clasat din cauza că a expirat termenul de prescripție. Recent, Gaburici a revenit într-o funcție publică, după ce a acceptat să fie ministrul Economiei în guvernul condus de democratul Pavel Filip. Moțiunea depusă de socialiști împotriva sa nu a fost susținută de niciunul din cei 51 de deputați prezenți în sală. Socialiștii, autorii moțiunii, au părăsit ședința după luările de cuvânt.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram