/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang au fost declarate închise de către preşedintele CIO

missing
25 februarie 2018, ora 16:08

Update 16:00 Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, a declarat închise Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, duminică, la finalul ceremoniei găzduite de Stadionul Olimpic din localitatea sud-coreeană.

La ceremonia de închidere a asistat şi o delegaţie oficială din Nord, condusă de un controversat general, Kim Yong Chol, considerat „criminal de război” de opoziţia sud-coreeană, care a fost primit de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in. La ceremonia de deschidere, Coreea de Nord a fost reprezentată de Kim Yo Jong, sora liderului Kim Jong Un.

La ceremonia de închidere a fost prezentă şi şefa delegaţiei americane, Ivanka Trump, fiind preşedintelui Donald Trump, care nu a avut niciun contact cu generalul nord-coreean Kim Yong Chol, după cum au asigurat ambele părţi.

România a participat la JO 2018 cu o delegaţie de 29 de sportivi, care au concurat la 8 discipline sportive. Raluca Strămăturaru a obţinut cel mai bun rezultat al României la Jocurile de la PyeongChang, 7 la sanie feminin, ea fiind şi portdrapelul delegaţiei noastre al ceremonia de închidere.

Peste 2.900 de sportivi din 92 de state, naţiuni sau delegaţii şi-au disputat cele 102 titluri puse în joc la şapte sporturi şi 15 discipline, patinaj (patinaj artistic, patinaj viteză şi patinaj viteză pe pistă scurtă), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordică, sărituri cu schiurile şi snowboard), bob (bob şi skeleton), biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie.

O delegaţie de 168 de sportivi ruşi au participat la Jocurile de la PyeongChang a participat sub drapelul olimpic, mai precis sportivii invitaţi de CIO şi consideraţi suficient de “curaţi”, Rusia fiind suspendată pentru dopaj instituţionalizat.

Norvegia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu 14 de aur, 14 de argint şi 11 de bronz (39 în total).

Peste 2.200 de sportivi paralimpici sunt aşteptaţi la PyeongChang în perioada 8-18 martie, la Jocurile Paralimpice 2018.

Următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă va avea loc în 2022, tot în Asia, la Beijing.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram