/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Gaz mai ieftin. ANRE ar putea micșora tariful la gaz cu aproape 20 %

missing
27 februarie 2018, ora 19:06

Noi vorbim acum doar de prețul mediu de furnizare a gazelor natural, prețul mediu pentru consumatorii finali. Prețul mediu de furnizare a gazelor naturale scade în mediu cu 20,3 %, acum la moment. Deja pe categorii de consumatori, pentru CET-uri, pentru persoanele fizice până la 30 de metri cubi, pentru persoanele fizice mai mare de 30 de metri cubi, deja for vi făcute structural, vor fi aprobate deja când vor finaliza toate calculele”, a explicat Tudor Copaci, director ANRE.

Tudor Copaci spune ca ședința publică pe marginea tarifelor la gaz va avea loc doar după ce ANRE va primi toate comentariile asupra calculelor. Anterior Moldova Gaz a anunțat că tariful ar putea să fie micșorat cu 11 la sută. Astăzi, reprezentanții instituției au refuzat să comenteze calculele ANRE și au spus că Moldova Gaz își va susține poziția în cadrul audierilor publice.

Acum o lună, un grup de experți independenți în energetică au anunțat că tariful la gaz ar trebui să fie micșorat cu aproape 30 de procente. Ulterior și premierul Pavel Filip a declarat ca există toate premizele ca tariful sa fie micșorat cu 20 la sută. În prezent, tarifele la gaz au ajuns și în vizorul ofițerilor CNA. Asta după ce Maia Sandu a depus un demers prin care a solicitat tragerea la răspundere penală a conducerii ANRE pentru faptul că tarifele nu au fost ajustate în ultimii 2 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram