Vizita planificată a premierul român, Viorica Dăncilă, și a lui Pavel Filip la grădinița din Bardar, renovată din banii oferiți de Guvernul României, nu a mai avut loc astăzi. Asta după ce ieri angajații grădiniței s-au revoltat din cauza salariilor mizere pe care le primesc.

Împodobită cu flori și baloane, grădinița din Bardar a fost pregătită ca la carte pentru vizita celor doi premieri. Și nu mai contează, că ieri, angajații instituției au amenințat cu greva dacă nu vor primi salarii mai mari. Directoarea grădiniței ne-a interzis să discutăm cu angajații și ne-a dat afară din încăpere.

Eu zic: afară ninge, drumurile sunt încărcate cred că de asta nu au venit. E deranj și așa prea mult au fost solicitați și nu și-au îndeplinit funcțiile. Le așteptați după portiță și le întrebați când vor ieși de la lucru. Eu vă rog frumos. Nu avem bodygarzi să vă dăm afară. Eu vă rog a cincea oară să ieșiți și să părăsiți instituția,” a spus Nina Tonu, directoarea grădiniței din Bardar.

Nici primarul Petru Plugaru nu știe din ce cauză a fost anulată vizita la grădiniță a celor doi premieri. „Am fost anunțați că nu vor veni că s-a schimbat programul. Eu am sunat că dacă vin să ne pregătim mai departe,” a menționat Petru Plugaru, primar Bardar.

Întrebată de reporterul TV8, de ce și-a contramandat vizita la grădinița pe care a reparat-o Guvernul României, premierul Viorica Dăncilă nu a fost lăsată să răspundă.

Cunoașteți că această grădiniță riscă se să închidă din motiv că angajații de acolo primesc salarii de aproape 50 de euro, o mie și ceva de lei?” a întrebat reporterul Tv8, Sergiu Niculiță.

Nu cred că doamna Prim-ministru știe care este situația într-o grădiniță de la Bardar. Programul a fost elaborat de către noi împreună cu ambasada României, aici la Chișinău, apoi a fost coordonat cu partea română. Dacă doriți să vorbim despre nivelul de salarizare este problema nu doar grădiniței de la Bardar. Și eu pot să vă spun despre nivelul jos de salarizare din cadrul ministerelor, a funcționarilor din ministere,” a răspuns premierul Filip.

În mod miraculos, după ce ieri grădinița a fost vizitată de echipa TV8, la ședința comisiei economie și finanțe din carul Primăriei Bardar, s-au găsit imediat soluții. Salariile angajaților grădiniței vor fi majorate cu peste 200 de lei.

Alocarea unui supliment în mărime de 25% la angajații serviciilor auxiliare,” a spus Petru Plugaru, primar Bardar.

Ieri, mai mulți lucrători auxilari ai grădiniței au anunțat că nu vor mai veni la serviciu dacă nu li se vor majora salariile. Grădinița „Mărțișor” din Bardar are peste 20 de angajați și este frecventată de 95 de copii. Pentru renovarea acesteia, Guvernul României a oferit echivalentul a 2 milioane 280 de mii de lei moldovenești.