/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ În ajun de 1 martie, elevii mai multor licee din Chișinău au dat viață personajelor create de Ion Creangă

missing
28 februarie 2018, ora 18:45

La „Gala personajelor crengiene” i-am găsit și pe elevii liceului „Toader Bubuiog” din Bubuieci. Plini de emoții, aceștia adus în scenă secvențe din opera „Amintiri din Copilărie” și Ivan Turbincă.

Cel mai mic personaj a fost Emanuel, un băiețel de opt ani, care a intrat în pielea lui Nică: „Am învățat, nu deodată tot, așa, câte oleacă. Sunt bun la memorie și învăț repede. Chiar de anul trecut m-am pregătit foarte mult. O lună-două am lucrat”.

Ana-Maria Mardari, de la același liceu, s-a ales un rol destul de înfiorător. Ea a jucat-o pe Moartea, din povestea Ivan Turbincă. Fata trebuia să-l cucerească pe Nică, dar nu i-a reușit.

„- Subiectul se bazează pe chestia că personajul principal își caută ursita și au aș fi una din pretendente la această acțiune.
– N-ai reușit să-l cucerești.
– Nu, a spus că e prea devreme”.

„Ne-am străduit să aducem momentele cele mai interesante din poveștile lui, din Amintiri din Copilărie ca să-i cointeresăm pe copilași să pună mâna pe carte și să citească, să-l recitească așa cum făceam și noi în copilărie”, spune Elena Cojocari, director adjunct al liceului „Toader Bubuiog”.

Personajele din povestea Soacra cu trei nurori au fost readuse în scenă de către elevii de la liceul Dante Aligheri. „Soacra este o persoană foarte capricioasă și nu-și iubește pre mult nurorile și vrea să le pună mereu la punct. Am muncit mult”, susține Mădălina Condrea, elevă a liceului „Dante Alighieri”.

Festivalul „Zilele Creanga” se desfășoară la Chișinău al optulea an la rând.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram