/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Minunea s-a produs! După jumătate de an de încercări, Gamrețki a fost audiat

28 februarie 2018, ora 18:43

„Ce ați declarat astăzi în instanță? -Când veți face comentarii? -Întrebați-l pe domnul primar, fără supărare”.

Igor Gamrețki a fost audiat mai bine de două ore. De față cu Dorin Chirtoacă și câțiva jurnaliști, fostul șef al Transporturilor a declarat magistraților că primarul demisionar știa că urmau să împartă între ei 26% din acțiunile firmei desemnate câștigătoare.

„El a fost învinuit de același lucru și pentru a scăpa de pedeapsă cel puțin o parte, dar poate și tot încearcă să arunce pe mine. El nu a putut să spună când s-a angajat la serviciu. Dacă omul nu știe când s-a angajat la serviciu dar pe de altă parte formulează o acuzație cât clădirea asta cu cinci etaje”, a menționat Dorin Chirtoacă, primar demisionar.

Gamrețki a mai spus că fostul edil știa despre intenția omului de afaceri, Alexandru Pincevschi, de a se implica în proiectul parcărilor cu plată, pe când Chirtoacă a declarat jurnaliștilor că a aflat mult mai târziu despre acest lucru.

„Despre numele Pincevschi, că ar fi interesat în ceva am aflat în luna aprilie 2017 când a fost reținut Nistor Grozavu și Igor Gamrețki. Până atunci nu am cunoscut despre nici un fel de relații, informații, treburi care au făcut ei între ei”, a spus Chirtoacă.

Audierea lui Gamrețki va continua și la ședința următoare. Procurorul s-a arătat mulțumit de declarațiile făcute de acesta.

„S-a confirmat încă odată bănuiala rezonabilă de comitere a infracțiunii care îi sunt imputate lui Dorin Chirtoacă”, a declarat procurorul Dumitru Robu.

Dorin Chirtoacă este bănuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, dar și de prejudicierea bugetului municipal cu aproape 66 de milioane de lei. Acesta se declară nevinovat. În paralel, dosarele viceprimarului Nistor Grozavu și ale omului de afaceri, Alexandru Pincevschi, intentate în legătură cu parcările cu plată, bat pasul pe loc, organele de anchetă fiind în așteptarea unui răspuns de la o comisie rogatorie. În schimb, fostul șef de la Transporturi, Igor Gamrețki, care figurează în același dosar a fost deja condamnat la trei ani cu suspendare de Curtea de Apel, iar ultima instanță i-a permis să ocupe și funcții publice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram