Prietenii și apropiații l-au asaltat astăzi cu flori și urări de bine. „Cel mai apreciat cadou sunt oamenii, prietenii. Asta pe mine mă încălzește și asta este fericirea. Eu tot timpul retrăiesc, când ies în scenă și imediat mă uit în sală dacă sunt spectatori. Când aflu că nu este niciun scaun liber, atunci sunt în pace,” a spus compozitorul Eugen Doga.
Lucrează, de câțiva, ani la o nouă operă – „Dialogurile Dragostei”. În acest sens, colaborează cu oamenii de artă din România, pentru un spectacol inedit. „Va fi un spectacol foarte interesant, fiindcă ceea ce am auzit deja înregistrat, îmi place mie. Eu rog pe bunul Dumnezeu să-mi de-a timp și liniște, pentru că liniștea asigură posibilitatea să auzi vocea interioară,” a adăugat Doga.
Tradițional, în această zi, au răsunat operele lui Eugen Doga în toate troleibuzele noi din capitală.
„El mie îmi place foarte mult. Muzica este minunată,” a spus un călător.
„Îi doresc multă sănătate, succes și ca el să continue să scrie muzică superbă. Sănătate în primul rând și mulți ani înainte,” a menționat un alt pasager.
Maestrul va participa în această seară la inaugurarea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișorul e iubire”. Eugen Doga a studiat la Școala de muzică „Ștefan Neaga”, la Conservatorul de stat și la Institutul de Arte „Gavriil Muzicescu”.
În 1972, s-a învrednicit de „Scoica de Argint” la Festivalul Internațional de Film pentru coloana sonoră din filmul „Lăutarii”, iar în 1976, „Scoica de Aur”, pentru coloana sonoră a filmului „O șatră urcă la cer” (Șatra).
A fost decorat cu Medalia „Mihai Eminescu” și Medalia de Aur „Omul secolului XX” în SUA. Institutul Internațional de Cinematografie din Moscova i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa.