/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO. VIDEO/ Scandalul carității: Protest la ușa RISE Moldova. Au venit, cu flori, să le ceară reporterilor probe

missing
02 martie 2018, ora 17:28

Cu copii în brațe, femeile au venit la RISE să ceară probe care ar demonstra vinovăția celor de la Caritate.md. Protestatarii au blamat inclusiv gestul celor două mame care apar în investigație.

Este obijduitor faptul că oamenii fac fapte bune, ajută familiile nevoiește uitate de stat, iar ei îndrăznesc să-i numească „grupul criminal”,” a spus o femeie.

Am venit să protestez să văd care este motivul, de ce cele două mame au învinuit Caritate. Doamna Liuba de ce ea nu este prezentă și de ce nu dovedește că într-adevăr Caritate.md este un grup criminal și și-a bătut joc de atâta lume,” a menționat o altă femeie.

De ce protestați aici, lângă oficiul RISE, și nu la Procuratură, care a pornit dosarul penal?
– Păi eu nu știu de ce la RISE și nu la Procuratură, pentru că eu am aflat din sursele RISE. Eu vreau să aflu de unde ei au aflat asta
,” a mărturisit o femeie.

Una dintre mame nu a venit cu mâinile goale. Aceasta i-a adus Liubei Șevciuc, autoarea investigației, un buchet de flori.

Iaca pentru doamna Liuba un buchet de flori de la grup criminal… de la grup criminal cu sărbătoare,” a spus o femeie.

Noi observăm că am primit flori și vizitatori de fapt, după ce am scris o plângere la Procuratură ca să investigheze metodele de presiune asupra reporterilor, dar și după ce marți am expediat în adresa celor de la Caritate, două cereri prealabile, prin care le-am cerut să dezmintă unele acuzații false strecurate în presă. Și doi, pentru că a utilizat, ilegal, fotografia colegei noastre pe platforma Caritate.md,” a declarat Iurie Sanduța, director Rise Moldova.

Iurie Sanduța a mai spus că reporterii RISE în continuare vor documenta subiecte de interes public. În investigația RISE fondatorii Caritate.md sunt acuzați că ar fi intrat în cârdășie cu reprezentanții clinicii „Medical Park” în Moldova și, în schimbul unui comision, fundația de caritate ar fi recomandat pacienților spitalul din Turcia.

În investigație apar și două mămici care susțin că intervențiile medicale realizate în clinica vizată, au fost de fapt simulate. Atât reprezentanții „Caritate.md”, cât și cei ai clinicii din Turcia resping acuzațiile. Cazul este investigat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate care a pornit un dosar penal in rem. Oamenii legii sunt în așteptarea rezultatelor comisiei rogatorii din Turcia.

Reamintim că în investigația RISE fondatorii Caritate.md sunt acuzați că ar fi intrat în cârdășie cu reprezentanții „Medical Park” în Moldova și, în schimbul unui comision, fundația de caritate ar fi recomandat pacienților clinica din Turcia. Atât reprezentanții „Caritate.md”, cât și cei ai clinicii din Turcia resping acuzațiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram