/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Fără surprize în justiție! Poalelungi, numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională

missing
06 martie 2018, ora 16:43

Domnul Mihai Poalelungi se numește în funcția de judecător la Curtea Constituțională pe un termen de 6 ani”, spune Victor Micu, președinte CSM.

Din momentul când depune jurământul în fața plenului Parlamentului, dumnealui se consideră că este judecător. Judecător la Curtea constituțională. Totodată, trebuie să fie acceptată și cererea de demisie a sa din funcția de președinte și judecător al CSJ”, explică Micu.

Imediat după ce a fost ales, Poalelungi a părăsit sala de ședințe. Jurnaliștii au mers să-l aștepte la intrarea centrală. Acesta însă așa și nu a mai apărut. Întrebat de ce presa nu a fost admisă la ședință, Victor Micu a explicat că în sală nu era loc pentru jurnaliști. „Problema era că am înțeles că sunt foarte mulți și nu încăpeați în ședință. Așa mi-a spus de la poliție că sunt foarte mulți și nu era spațiu”, afirmă Micu.

Au fost însă și din acei care s-au împotrivit numirii lui Poalelungi. Un magistrat din Chișinău a solicitat consiliului eliminarea lui Poalelungi din concurs și eliberarea acestuia din funcția de președinte al CSJ. Cererea a fost însă respinsă din lipsă de argumente. „În cererea dată nu a făcut trimitere la nici un articol, la o normă legală. Pur și simplu a scris pro dreptate, niște chestiuni luate din niște cărți”, susține președintele CSM.

După ce Mihai Poalelungi va ocupa fotoliul de judecător al înaltei Curți, CSM va anunța concurs pentru funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție, pe care o deține acum Poalelungi. Fotoliul de judecător al Curții Constituționale a rămas vacant la 31 ianuarie, după ce fostul magistrat și președinte al Curții, Tudor Panțîru, și-a anunțat demisia. În cererea de demisie el a indicat motive personale. În aceeași zi, unii reprezentanți ai societății civile au anticipat că mutarea s-ar face tocmai pentru ca Poalelungi să fie propulsat la Curtea Constituțională, la următoarea etapă urmând ca acesta să preia șefia înaltei curți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram