/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Un fost spion rus, în stare critică, după ce a fost otrăvit cu o substanță necunoscută într-un mall

06 martie 2018, ora 18:31

Serghei Skripal, 66 de ani, care fusese închis în Rusia pentru trădare, dar a ajuns în Marea Britanie în urma unui schimb de spioni, s-a prăbușit duminica într-o zonă comercială din Salisbury.

Skripal ar fi fost otravit în timp ce lua prânzul împreună cu fiica sa. Ea, de asemenea, a fost otrăvită. Cafeneaua unde au mâncat cei doi a fost închisă de oamenii legii, care au prelevat probe din local.

The Telegraph arătă că cei doi ar putea să fi fost expuși unui produs sintetic foarte puternic, Fentanyl, care este de 10.000 de ori mai puternic decât heroina.

„Suntem la etapa inițială a investigației. Nu putem stabili dacă a fost comisă o infracțiune. Este prematur să ne expunem. În legătură cu acest incident mai multe agenții de profil și-au unit forțele pentru a elucida cazul. Momentan, ei efectuează acțiuni coordonate de investigație pentru a determina de ce acești doi oameni au căzut inconștienți”, a declarat unul din polițiștii care investighează cazul.

Oamenii legii au precizat că victimele nu au traumatisme vizibile. Acum acestea se află la terapie intensivă.

Skripal este un fost colonel al serviciilor secrete ale Armatei Rusiei, GRU, și a fost condamnat în 2006 la 13 ani de închisoare sub acuzația că a divulgat serviciului secret britanic MI6 numele unor agenți ruși din Europa.

Procurorii ruși afirmă că acesta a primit de la MI6, în schimbul acestor informații, 100.000 de dolari, potrivit BBC. Potrivit presei rusești, acesta ar fi pledat vinovat și a cooperat cu autoritățile.

Acesta a ajuns în Marea Britanie în 2010, în urma unui schimb de prizonieri, stabilindu-se în Salisbury, Wiltshire.

Fostul colonel făcuse parte dintre cele patru persoane închise în Rusia și care au fost eliberate în schimbul a 10 spioni ruși care fuseseră arestați de FBI, printre care și celebra Anna Chapman, într-un amplu scandal de spionaj care a ținut prima pagină a presei internaționale 2010.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram