/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Două grădinițe și un liceu vor fi renovate din banii Japoniei. Fiecare proiect costă zeci de mii de dolari

missing
07 martie 2018, ora 07:19

De primul proiect – Îmbunătățirea mediului de învățământ la grădinița pentru copii cu deficiențe de vedere, în sumă de 100 795 USD, care presupune renovarea ferestrelor, ușilor și acoperișurilor va beneficia Organizația non-guvernamentală „Curcubeul”. Un proiect „Kusanone” în valoare de 34 725 USD va obține grădinița din satul Căpriana, r-nul Strășeni. Proiectul prevede dotarea instituției cu echipamente moderne pentru bucătărie și spălătorie. Cel de-al treilea proiect în sumă de 39 079 USD va merge către Liceul Teoretic „Constantin Stere” din mun. Soroca și va contribui la renovarea blocurilor sanitare și a lavoarelor de la cantine.

Semnarea de contractelor de grant pentru educație și sănătate oferite de Guvernul Japoniei prin intermediul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone” a avut loc marți, 6 martie.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Beneficiari ai proiectelor ,Kusanone” au fost și instituțiile de cultură. Astfel, în anul 2016 Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a obținut un grant pentru dotarea cu echipamente multimedia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram